هدف ما سرافرازی وی یو است

 
 
به نظر شما وضعيت آب شرب ميمه چگونه است آيا بيش از حد املاح دارد؟ يا نه ؟ آیا مضر است ؟ نگران نباشید

آب يكي از فراوان ترين تركيبات زمين است و از آن به عنوان  بزرگترين حلال شيميايي ياد شده است آب يكي از اساسي ترين تشكيل دهنده بافتهاي بدن مي باشد و يكي از پايدارترين تركيباتي است كه در طبيعت يافت

مي شود و به عنوان ضروري ترين عامل حيات و فيزيولوژي بدن شناخته شده است . بدون آب كليه اعمال حياتي انسان متوقف خواهد شد . آب ها به طور كلي به دو گروه تقسيم مي شوند : آبهاي آشاميدني و آبهاي صنعتي و كشاورزي .

كيفيت آبهاي آشاميدني با خواص فيزيكي و شيميايي آن بيان مي شود اين خواص عبارتند از : شفافيت ، رنگ ، بو ، دما ، نمك هاي محلول در آب ، سختي و Ph . در بين عوامل ذكر شده ، نمك هاي محلول در آب كه قسمتي از آنها سختي آب را ايجاد مي كنند ، يكي از مهم ترين عوامل است . كل نمك هايي كه در آب موجود اند ، نشان دهنده ناخالصيهاي آلي و معدني است .

سختي آب به وجود املاح كلسيم و منيزيم و به مقدار كمتري به املاح روي ، آهن، آلومينيوم و منگنز مربوط است . املاح سديم و پتاسيم در ايجاد سختي آب دخالت ندارند . سختي را بر حسب ميلي گرم در ليتر كربنات كلسيم  اندازه گيري مي كنند .

براي آب سه نوع سختي در نظر گرفته شده است :

1.       سختي موقت: كه به علت وجود كربناتهاي كلسيم و منيزيم است كه در اثر جوشيدن به كربناتهاي

نا محلول تبديل مي شوند و به صورت جامد ته نشين مي گردند .

2.       سختي دائم : شامل نمك هاي ديگر كلسيم و منيزيم مانند كلر و سولفات و نيترات كلسيم و منيزيم هستند كه در اثر جوشيدن آب به صورت محلول باقي خواهندماند ، و براي حذف يا كاهش آن ها بايد از مواد شيميايي استفاده كرد .

3.       سختي كل : مجموع سختي هاي موقت و دائم را سختي كل مي نامند .

طبقه بندي آب را از نظر سختي به ترتيب زير است :

 

      نوع آب                              سختی(میلی گرم در لیتر کربنات کلسیم )

نرم                                                                                              5-55

سختي كم                                                                                  56-100

متوسط                                                                                      100-200

خيلي سفت                                                                               201-500

 

چند هفته اي است كه در بيشتر اماكن صحبت از تغيير طعم آب ميمه مي شود و عده اي مي گويند كه بخاطر اين است كه درصد آب كوهرنگ كه به آب ميمه اضافه مي شده كم شده است و بعضي ديگر از افراد هم مي گويند كه وقتي آب را مي جوشانند بيش از قبل املاح ته نشين مي شود بنابر اين

امروز 1388.01.29 تصميم گرفتم كه سختي آب لوله كشي ميمه را اندازه گيري كنم براي اين منظور مقداري از آب لوله كشي منزل خودمان را به دانشگاه برده ، سختي موقت و دائم آن را با روش حجم سنجي (تيتراسيون )‌ تعيين كردم كه عبارت بود از :‌

سختي دائم آب لوله كشي ميمه : 218.9022 ميلي گرم بر ليتر (كلسيم كربنات )

سختي موقت آب لوله كشي ميمه :‌ 206.0256 ميلي گرم بر ليتر (كلسيم كربنات )‌

از مقايسه اين اعداد با جدول فوق به راحتي جواب همه سوال ها داده مي شود .

آب لوله كشي ما در دسته خيلي سفت قرار مي گيرد . اگر خوشبين باشيم و بگوييم احتمالا در آزمايش خطايي بوده باز هم آب لوله كشي ما در قسمت هاي آخر دسته متوسط قرار مي گيرد بهتر بگوييم در مرز متوسط و خيلي سفت . بنده تمام تلاش خود را كردم كه اين آزمايش را با بيشترين دقت ممكن انجام دهم .

ولی آیا سختی آب مضر است یا نه ؟

 

فواید و مضرات آب سخت اینجا بخوانید:؟!

 

اطلاعات بیشتر در باره کاتیون های موجود در آب ؟!

 

در پايان از اساتيد و مسئولين آزمايشگاه ، دانشگاه دليجان تشكر مي كنم كه اجازه انجام اين آزمايش را به بنده دادند.


|


:: موضوعات مرتبط: بدون عنوان، زیادآباد چه خبر؟، پیام های تشکر
نویسنده : مهران عربی
تاریخ : شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۸۸
زمان : 20:53
:: شعر در باره زیادآباد ارسالی از دایی
:: شرکت در نظر سنجی انتخاب بهترین عکس
:: همایش درختکاری
:: روز مرد!
:: پیام تسلیت به خانواده های محترم باقی و صالحین
:: پیام تسلیت به خانواده های محترم گرامی
:: پيام تسليت به خانواده هاي محترم باقي و باقرزاده
::
:: بازدید مسِئولین از مدرسه در حال تخریب روستا
:: خزان زود هنگام و كبود شدن ياس بوستان پيامبر ، تسليت باد .
:: پیام تسلیت به خانواده محترم عربی
:: تصاویر کهن
:: تصاویر کهن
:: مراسم غبار روبی گلزار شهدا
:: برگزاری جشن دهه فجر انقلاب اسلامی در مسجد امام حسن مجتبی (ع)